Mutfak Dolaplarında Akrilik Kapak mı? Membran Kapak mı? Lake Kapak mı? diye seçmekte zorlanılması gayet normaldir. Sizlere Membran Akrilik Lake Kapak özelliklerini anlatacağız.
Mutfak dolaplarına karar verilirken seçilecek dolap kapaklarının özellikleri, dolapların temizlenmesi, aşınması ve zaman içerisindeki görüntüsü açısından oldukça önemlidir. Membran ve akrilik dolap kapakları bazı açılardan farklı özellikler göstermektedir. Buna bağlı olarak kapak seçimi yapılırken mutfak dolaplarında akrilik kapak mı? membran kapak mı? lake kapak mı? diye seçmekte zorlanılması gayet normaldir.
Membran Kapakların Özellikleri
Membran kapak; PVC folyonun tek ham hdf üzerine tek taraflı 3D preslenmesiyle elde edilmektedir. Kullanılan PVC folyolar yapılan analizler doğrultusunda, anti bakteriyel yani bakteri barındırmaması nedeniyle de Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış bir üründür. Herhangi bir kanserojen kimyasal içermez. En önemli özelliği çok çeşitli renk ve model seçenekleriyle mimari dekorasyon çözümlerinde aranan ürünümüzdür.
Membran kapak imalatı; Tek yüz ham hdf üzerine CNC makinesinde düz veya istenilen model işlemlerinden geçerek zımparası çok iyi şekilde yapılıp tutkal atılması için hazırlanır. Temiz ortamda tutkal atılıp kuramaya bekletilir. Tutkalın kuruması bitince son temizlik yapılıp balon vakum press makinesine serilip 80 derece ısıyla kaplanmaktadır. Presden çıkan ürünleri temizlenip kapaklar sarılıp paketlenip servise çıkmaktadır.
Kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da şöyledir; Membran kapaklar, aşırı sıcaktan, direk güneş ışığından, sert ve kesici cisimlerden korunmalıdır. Temizliğinde tiner, çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmayın. Ilık ve sabunlu yumuşak bir bezle temizleyin. ocakta ne pişirirsek pişirelim çay bile kaynadığı zaman aspiratör veya davlumbazı çalıştırmamız gerekmektedir. Bunun gibi önerilerin dikkate alınması, membran kapakların ve mutfak dolaplarımızın daha uzun süreli ve ilk günkü gibi kalmasını sağlayacaktır.
Akrilik Kapakların Özellikleri
Akrilik kapak; 1 mm kalınlığındaki ultra parlak yüzeyli çizilmez akrilik levhaların; mdf panellerin üzeri kaplanması ile elde edilen, çok yüksek parlaklık değeri olan panellerin ebatlanıp bantlanmasıyla üretilir. Akrilik kapaklar en son teknoloji kullanılan makineler de büyük bir titizlikle üretilmektedir. Düz parlak ve mat renk skalasına sahip olan çizilmez akrilik kapakların kenarları da aynı renkli kenar bantdıyla veya çift renk bantlarıyla kaplanmaktadır. Akrilik kapak ayna etkisi verecek kadar parlak , aşınmaya ve çizilmelere karşı da son derece dayanıklıdır. Akrilik kapaklar bu gün sektörün hemen tüm alanlarında kullanılır hale gelmiştir. Membran ve Lake gibi gerek mobilyacıların gerekse mimarların çok yoğun olarak kullandıkları ve zamanının trendi haline gelmiş ürünlerin yerini almıştır. Membran kapağa göre çok daha net bir parlaklık ve yüzey dolgunluğu sağlar. Ayna yansıması efekti ve %100 Pürüzsüz yüzey yapısı sayesinde son derece hijyenik bir yapıya sahiptir. Akrilik kapaklar kullanılmaya başlanmasından yıllar sonra bile ilk gün ki renk tonlarını korur. Sararma ve renk solması yapmaz. Bayanların en büyük şikayeti olan tırnakla çizilme akrilik kapaklarla birlikte sorun olmaktan çıkmıştır.
LAKE KAPAK ÖZELLİKLERİ
Lake kapak‘ta kullandığımız boya markası Valresa markasıdır. Avrupa’nın en kaliteli ürünü olup, sararmaya solmaya dayanıklı UV ışınlara karşı garantili ürünümüzdür. Lake boya kapak nasıl meydana gelip ortaya çıkıyor.
Lake kapak imalatı ister tek ýüz ham ister çift yüz ham mdf’ yi istenilen modellerde CNC işlerden geçerek ince zımparası yapılır. 3 kat aralıklı astar atılıp zemini düzleştirilip poliüreten ile boyama işlemini gerçekleştirilir. Akrilik vernik uygulaması yapılarak sonra kuruma yapılıp özel ambalajlara paketlenir ve servise çıkartılır.
Lake kapak membran kapağına göre imalat kısmı daha çok zaman alır. Membran kapak gün içinde ortala 5-6 saatte imalat edilebilir. Lake kapak ise; ortalama 4-5 gün içerisinde imalathaneden geçer. Lake kapak işçilik konusunda zaman alır çünkü; Lake kapaklarda kaliteli etkileyen en önemli faktör zemin dediğimiz astar kısmıdır. 3 kat astar atılır. Her bir astar 4-5 saat aralıklarla sürüp ince zımparaları yapılır. Az atılması zayıflatır fazlası ise göçük olmasına sebeb verir. Boyanın uygulaması ve atım şekli çok önemlidir. Az atılırsa tam kapatma yapmazken, fazla boya atılması akıntı ve birikimlere doğal olarakda kopmalara sebeb olur.